Startlinken.nl

Nieuws | Internet


Microsoft schrapt rechtszaak tegen ministerie VS om dataverzoeken

Microsoft maakt een einde aan zijn rechtszaak tegen het Amerikaanse ministerie van Justitie, over het openbaar maken van dataverzoeken. Het ministerie heeft zijn richtlijnen aangepast.

Derde man bekent schuld in 'sterrenhack'

Een man uit Chicago heeft bekend betrokken te zijn geweest bij het stelen van de privéfoto's van Hollywood-sterren. Hij is de derde verdachte die schuld bekent na een reeks hacks.

Facebook test opsplitsen nieuwsfeed in persoonlijk en zakelijk deel

Facebook voert in zes landen een test uit met het opsplitsen van de nieuwsfeed. In één berichtenstroom worden alleen nog updates van vrienden en familie getoond, terwijl posts van bedrijven in een aparte feed terechtkomen.

E-mailsystemen Tweede Kamer niet goed beveiligd

De e-mailsystemen van de Tweede Kamer zijn niet goed beveiligd. Buitenstaanders kunnen zich relatief gemakkelijk voordoen als Kamerleden.

Netflix leent 1,6 miljard dollar om meer films en series te maken

Streamingdienst Netflix gaat 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) lenen om verder te kunnen investeren in het aankopen en produceren van films en tv-series.

Miljardenovername BroadSoft door routermaker Cisco nabij

Routerfabrikant Cisco Systems staat op het punt  om het Amerikaanse softwarebedrijf BroadSoft te kopen voor 1,9 miljard dollar.

Kaspersky laat eigen software onderzoeken door onafhankelijke partijen

Antivirusbedrijf Kaspersky gaat zijn software laten onderzoeken door externe onafhankelijke partijen. Daarmee hoopt de softwaremaker zorgen over Russische banden weg te nemen.

Achtergrond: Waarom Huawei liever Europa dan de VS verovert

Van alle grote Aziatische techbedrijven is Huawei één van de weinigen die zich meer op Europa dan de VS richt. Waarom is ons continent zo interessant voor de groeiende techgigant? En waarom zijn de Amerikanen zo achterdochtig over het bedrijf?

Rechter VS maakt broncode DNA-software openbaar in belang van rechtszaak

Een rechter in New York heeft de broncode voor software die DNA analyseert openbaar gemaakt. Onder wetenschappers en advocaten bestaan zorgen dat de software fouten bevat, waardoor onschuldige mensen naar de gevangenis zijn gestuurd.

Podcast: Dit moet je weten over het ernstige wifi-lek KRACK

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we het grote lek in de wifi-beveiliging WPA2.

Advertentie