Startlinken.nl

Nieuws | Economie


Waar praten wereldleiders over op het World Economic Forum?

Staatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.

Britse ondernemersvereniging pleit voor behoud toegang douane-unie EU

Britse ondernemers zijn bezorgd over een scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie verlaat zonder dat er een handelsakkoord is afgesloten. De Britse ondernemersvereniging Confederation of British Industry heeft daarom gepleit voor een allesomvattende douane-overeenkomst die voorziet in een tariefvrije handel in goederen na de Brexit. 

Saudi-Arabiƫ wil akkoord over productiebeperking olie verder verlengen

Saudi-Arabiƫ pleit voor het langer beperken van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC. Volgens de Saudische olieminister Khalid Al-Falih moet ook na 2018 een rem op de productie. Hij kreeg in zijn pleidooi steun van zijn collega uit Oman.

Coca-Cola wil voor elke verpakking een colafles recyclen in 2030

Coca-Cola wil in 2030 voor elke frisdrankverpakking die het bedrijf produceert en inzamelt, een gerecyclede fles in de markt zetten.

'Deel chauffeurs vrachtwagens moest verplicht de weg op tijdens storm'

Een deel van de vrachtwagenchauffeurs die donderdag ondanks code rood toch de weg opgingen, werd daartoe gedwongen. Dat meldt CNV Vakmensen zaterdag.

Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje

Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.

Shell wil taxidienst in Londen beginnen

Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt door de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell.

'British Airways in gesprek met Airbus over aanschaf nieuwe A380's'

British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat melden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. 

'Betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen beursgang'

Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.

Aantal ontslaggeschillen daalt, behalve bij langdurige ziekte

Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft het afgelopen jaar veel minder vragen gekregen over ontslagzaken dan het jaar ervoor. Het aantal specifieke vragen over ontslag na meer dan twee jaar ziekte nam juist toe.

Advertentie