Startlinken.nl

Nieuws | Economie


Uitzendconcern Randstad ziet omzet aandikken

Uitzendconcern Randstad heeft het derde kwartaal van het jaar een hogere omzet in de boeken gezet in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee blijft het concern sterk presenteren.

Moederbedrijf Zonnatura profiteert van toegenomen vraag zuivelvervangers

Wessanen heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van een sterke vraag naar onder meer de nieuw geïntroduceerde zuivelalternatieven van Zonnatura en pindakaas van Whole Earth.

'Arbeidstekort in de bouw loopt op tot record'

Het gaat goed met de bouw. Zo goed dat het steeds moeilijker wordt voor bouwbedrijven om personeel te vinden om een klus uit te voeren. Dat melden economen van ABN Amro in een rapport over de bouwsector.

Voormalig handelaar Britse bank HSBC schuldig aan koersmanipulatie

Een voormalig handelaar van de Britse bank HSBC is schuldig bevonden in een grote fraudezaak in New York. De Brit sjoemelde bij een transactie van 3,5 miljard dollar voor een klant.

Aantal uitzendbanen bereikte in 2016 recordhoogte

Het aantal banen in de uitzendbranche is in 2016 gegroeid tot een recordaantal. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren het er 725.000.

Zelfstandig ondernemer van alle werkenden meest tevreden

Zelfstandige ondernemers zijn het meest tevreden over hun werk. 81 procent is blij met de huidige werksituatie, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Berlijn keurt omstreden Israël-transactie ThyssenKrupp goed

De regering van Duitsland heeft de verkoop van drie onderzeeërs aan Israël goedgekeurd. De overeenkomst is omstreden vanwege mogelijke belangenverstrengeling aan de Israëlische kant.

EU-inspecteurs vallen ook binnen bij Volkswagen en Daimler

Inspecteurs van de Europese Commissie zijn maandag binnengevallen bij Volkswagen, Audi en Daimler.

Britse miljoenenboete voor Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch

De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch moet in het Verenigd Koninkrijk een boete van 35 miljoen pond betalen voor het niet melden van miljoenen transacties. Omgerekend is de bank bijna 39 miljoen euro kwijt.

'Franse justitie onderzoekt Fiat Chrysler vanwege hinderen onderzoek'

De Franse justitie onderzoekt automaker Fiat Chrysler vanwege het mogelijk hinderen van een onderzoek naar sjoemeldiesels. 

Advertentie