Startlinken.nl

Nieuws | Auto


Gaat de auto op de schop? 'Het is de volgende technologische revolutie'

Het lijkt er op dat de auto in de nabije toekomst vol komt te hangen met camera's, beeldschermen en andere apparatuur om onze levens te verbeteren. Verandert de auto daarmee in de volgende grote gadget, zoals in 2007 ook gebeurde bij de telefoon?

'Renault-Nissan-Mitsubishi grootste autoconcern ter wereld'

De alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft het afgelopen jaar meer voertuigen verkocht dan de Volkswagen Group. 

'Nissan's Infiniti gaat elektrisch'

Infiniti wil vanaf 2021 alleen nog maar volledig of deels-elektrische modellen gaan bouwen. Binnen vier jaar moeten dergelijke modellen de helft van alle verkopen voor hun rekening nemen. 

PSA Group zet in op efficiëntie

In navolging van andere autoconcerns zal ook het Franse PSA zich gaan richten op de productie van volledig en deels-elektrische voertuigen. In 2025 wil het bedrijf 40 van dergelijke modellen in het aanbod hebben. 

BMW kondigt dieselupdates voor modeljaar 2018 aan

De onlangs gelanceerde BMW X3 krijgt dit jaar de beschikking over een nieuwe dieselmotor. Daarnaast zullen vanaf het voorjaar een groot aantal diesels voorzien zijn van de BluePerformance-technologie van het merk. 

'Nederland heel geschikt voor ontwikkeling zelfrijdende auto'

Nederland is goed voorbereid op de komst van zelfrijdende auto's. Dat komt door gunstige infrastructuur, overheidsbeleid en wetgeving.

Volvo fabriek in Skövde eerste klimaatneutrale productielocatie

De Volvo fabriek in het Zweede Skövde is de eerste productielocatie van het merk dat klimaatneutraal is. Vanaf 2025 moeten alle Volvo-productiefaciliteiten wereldwijd klimaatneutraal opereren.

'Hyundai belooft 45.000 nieuwe banen'

Hyundai Motor Group wil tot aan 2022 ongeveer 45.000 mensen aannemen. Daarnaast is het bedrijf van plan om de komende vijf jaar zo'n 22 miljard dollar te investeren.

Europese autoverkoop bereikt hoogste niveau in 10 jaar

In de Europese Unie zijn vorig jaar meer dan 15 miljoen auto's geregistreerd. Met name in Italië en Spanje steeg de verkoop sterk. 

'Ferrari komt met SUV en elektrische supercar'

Sergio Marchionne, CEO van Fiat Chrysler Automobiles, heeft tijdens de North American International Auto Show in Detroit bevestigd dat Ferrari met een elektrische supercar én met een SUV komt.

Advertentie