Startlinken.nl

Nieuws | Algemeen


Nederlandse gewonden door brand hotel Praag

Bij de hotelbrand in de Tsjechische hoofdstad Praag zijn ook Nederlandse gewonden gevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt zondag bekend te zijn met twee Nederlanders die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een ouder echtpaar van 82 en 78 jaar.

Frankrijk vraagt terughoudendheid Turkije, wil zitting Veiligheidsraad om Syrië

Frankrijk wil een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over de situatie in Syrië. Daar heeft Jean-Yves Le Drian, de Franse minister van Buitenlandse Zaken, om gevraagd, laat hij via Twitter weten.

Liveblog Eredivisie: Ajax na rust snel op 2-0 voorsprong tegen Feyenoord

In de Eredivisie staan zondagmiddag nog drie wedstrijden op het programma met vanaf 14.30 uur de Klassieker en Willem II-FC Groningen. De negentiende speelronde wordt om 16.45 uur afgesloten door Heracles Almelo en koploper PSV. Volg de wedstrijden in dit liveblog.

SPD-leider Schulz pleit voor verder coalitie-overleg Duitsland

De leider van de Duitse sociaaldemocraten heeft zijn partijgenoten opgeroepen groen licht te geven voor verdere onderhandelingen over regeringsdeelname.

Komende week zachte temperaturen voor tijd van het jaar

De vorst waar Nederland in de nacht van zaterdag op zondag mee te maken had, is voorlopig verdwenen. Het wordt de aankomende dagen zacht voor de tijd van het jaar, met temperaturen die op kunnen lopen tot ver boven de 10 graden. Wel valt er later in de week waarschijnlijk ook veel regen. 

Zo doet Trump het in zijn eerste jaar vergeleken met zijn voorgangers

Trump is nu één jaar president. Maar hoe deed hij het vergeleken met zijn twee voorgangers?

Staatssecretaris Van Ark wil strenger toezicht op taaleis bijstand

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gaat er strenger op toezien dat migranten in de bijstand ook echt gaan voldoen aan de eis om Nederlands te leren.

Rotterdam Centraal Station korte tijd ontruimd om brand

Rotterdam Centraal Station is zondagochtend korte tijd ontruimd vanwege een brand op de tweede etage bij het kantoorgedeelte. Rond 10.20 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Dode bij botsingen politie en demonstranten in Honduras

In Honduras hebben agenten en soldaten ingegrepen tijdens protesten van oppositieaanhangers, die boos zijn vanwege de omstreden uitslag van de presidentsverkiezing eind vorig jaar. Bij de onlusten kwam zeker een persoon om het leven.

Nachtelijke belegering hotel Kabul na dodelijke aanslag beëindigd

De belegering van het Hotel Intercontinal in de Afghaanse hoofdstad Kabul na een aanslag is zondagochtend na bijna twaalf uur beëindigd, nadat alle aanvallers waren gedood. Er vielen zeker vijf burgerdoden en zes gewonden.

Advertentie