Startlinken.nl

Nieuws | Algemeen


Video: De terreur van de mysterieuze Bende van Nijvel in beeld

Een lid van de beruchte Belgische Bende van Nijvel is mogelijk alsnog ontmaskerd. Een ex-rijkswachter uit Aalst zou kort voor zijn dood hebben opgebiecht dat hij de bendeleider was. Bekijk waarvoor de Bende van Nijvel verantwoordelijk was in de jaren ’80.

Aboutaleb wil weer uitpubliek gaan toelaten bij Feyenoord-Ajax

Als het aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, kunnen er op termijn weer supporters van Ajax komen kijken naar de wedstrijd Feyenoord-Ajax. 

'Arbeidstekort in de bouw loopt op tot record'

Het gaat goed met de bouw. Zo goed dat het steeds moeilijker wordt voor bouwbedrijven om personeel te vinden om een klus uit te voeren. Dat melden economen van ABN Amro in een rapport over de bouwsector.

Nieuwe Merwedebrug 56 miljoen euro duurder dan begroot

De nieuwe Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem wordt 56 miljoen euro duurder dan begroot. Ook nemen de bouwwerkzaamheden meer tijd in de beslag. Dat schrijft minister Melanie Schultz aan de Tweede Kamer.

Podcast: Wilders weer voor de rechter en Jörgen Raymann wordt tuinman

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met pers raadsheer van Gerechtshof Den Haag Kiki Plugge over de regiezitting van het proces Wilders en bellen we met Jörgen Raymann over zijn werkzaamheden omtrent 'Wereld Polio Dag'.

'Goede ministers, maar geen heiligen' in Kabinet Rutte III

Het derde kabinet van premier Mark Rutte zal bestaan uit goede ministers, maar geen 'brandschone' heiligen, aldus Rutte zelf. ''Het ziet er goed uit'', zei de premier als formateur maandagavond na een tweede ronde gesprekken met kandidaat-bewindslieden.

'IS doodt zeker 116 mensen in stadje in Syrië'

Terroristen van Islamitische Staat hebben in een stadje in Syrië zeker 116 mensen gedood, omdat die ervan verdacht werden samen te werken met Syrische regeringstroepen.

Akkoord over gelijk loon bij zelfde werk in hele EU

Tijdelijke werknemers uit een ander EU-land krijgen dezelfde beloning voor hetzelfde werk als hun collega’s in het gastland. 

Lieke Martens op FIFA-gala uitgeroepen tot beste speelster ter wereld

Lieke Martens is maandag bij het FIFA-gala uitgeroepen tot voetbalster van het jaar. Sarina Wiegman werd verkozen tot beste coach van een vrouwenelftal. Zij wonnen afgelopen zomer met Oranje de Europese titel.

2016 was wereldwijd desastreus voor bossen

Een bosgebied ter grootte van Nieuw-Zeeland is in 2016 ten prooi aan vuur gevallen. Er is daarmee een gebied van ongeveer 297.000 vierkante kilometer met bomen verdwenen. Sinds 2000 gingen niet zo veel bomen door bosbrand verloren.

Advertentie